God Jul

Ville bara kika in och säga God Jul! Hoppas att ni får en fin jul med vänner och familj, god mat och julklappar. Kram!
 

Fudge & Peanut butter cups

Äntligen är jullovet här! Så skönt det ska bli att få vara lite ledig. Idag har jag packat för fullt då det bär av till skåne och kusinerna på måndag för lite julfirande innan vi drar vidare mot varmare bräddgrader. Strax ska jag sätta mig på tåget till Göteborg för att träffa Johanna. Innan skolan började kom vi överrens om att vi skulle ses så snart skolan hade dragit igång men, näh det har inte blivit av förens nu, så jäkla kassa vi är haha! Vi ska i alla fall äntligen ses och gå på Jul på Liseberg hade vi tänkt, det ska bli mysigt. Kram!
 
.....................................................................................................................................................................................................................
 
I torsdags var jag hemma tidigt och passade då på att fota årets julgodis medans det var ljust ute. I år blev det lakrits- och chokladfudge och peanut butter cups! 
Peanut butter cups är super enkelt att göra! Du behöver bara någon form av choklad ex Marabou, jordnötssmör och florsocker. Du smälter choklad över vattenbad och penslar sedan knäckformar eller något större formar som jag har med choklad. Lägg en liten klick choklad i botten också och låt det sedan stelna. Under tiden blandar du jordnötssmör med lite florsocker och rullar det till lagom stora bollar. Lägg sedan en boll i varje form och täck med smält choklad, låt det stelna! Recept på lakrits- och chokladfudge finns här.

Another throwback - South america

Det känns galet att det idag redan har gått två år sedan vi satt i bussen påväg ut i Amazonas djungel! Det gick ett program på tv:n igår där det fiskade i Rio Napo, precis där vi var och såklart fick vi riktiga längta-tillbaka-känslor! 
 
Igår vankades det storm här på västkusten och jag, Ida, Rajko och Linn hade tänkt åka upp till Göteborg för att fira min födelsedag som för övrigt var i augusti haha men alla har vi varit så upptagna att det inte har blivit av bara. Vi vågade i alla fall inte ge oss iväg ifall att det skulle bli så illa att tågen ställdes in osv så vi stannade hemma i Varberg för lite mys på stan och sedan italienskt på Invito toppat med kladdkaka. Ingen storm blev det här men där emot snö! Tyvärr har den tinat bort idag...
 
 
 
 
Visa fler inlägg