Gosh

Jag är ingen sminkexpert men jag måste bara börja med att rekomendera det här pudret från GOSH. Jag fick det av Rajko i julklapp för någon vecka sedan och jag gillar det verkligen! Jag gillar inte att sminka speciellt mycket till vardags men jag tycker att det här pudret ser väldigt naturligt ut och är lite matt, inte sådär glitter/glansigt. Trips! 
 
Nu har jag precis ätit en god fredagsmiddag med Linn och familjen och snart börjar Junior Masterschef. En bra avslutning på veckan och Januari månad! Trevlig helg på er!
 

Africa: Part 4 - Coffee Tour

Nästa morgon vaknade vi upp på ett hotell i staden Moshi i norra Tanzania men nu på den södra sidan om KIimanjaro. På förmiddagen knödde vi in oss i en liten buss och åkte  till ett kaffeplantage!
 
 
 
Vi kom till ett område beläget lite högre upp mot berget, där kaffeplantorna trivs som bäst. Vi fick slå oss ner med en kopp lokaltillverkat kaffe innan vi delades in i grupper med var sin guide.
 
 
Vi gick genom, det nu djungelliknande området med höga bananträd, avokadträd och mängder av kaffeplantor tills vi kom fram till ett litet hus där en familj bodde. 
 
 
Där fick vi slå oss ner på gården och våran guide som hette Mark började berätta om hur en kaffeodlare levde och arbetade. 
 
 
Vi gick runt huset för att plocka några mogna kaffebönor som på plantan såg ut som små bär.
 
 
I denna maskin hälde vi "kaffebären", hälde på vatten och vevade så att bönorna separerades från sina skal.
 
 
 
Sedan skulle bönorna torkas längre än vad vi hade tid att vänta, så vi plockade ut några bönor som redan låg på torkbrädet hos familjen. Och det var viktigt att bönorna var hela och fina för att få det bästa resultatet!
 
 
I en stor mortel av trä stötte vi bönorna så att de torkade, inre skalet lossnade från själva kaffebönan.
 
 
Bönorna rostade vi sedan i en kittel tills de började poppa om dom och de fick den här kaffebruna färgen. Och det doftade sååå gott!!
 
 
 
De rostade bönorna la vi åter igen i morteln och malde dem till kaffepulver!
 
 
En matsked lokaltillverkat och ekologiskt kaffepulver i silen och hettvatten på det, voila! Egen gjort kaffe! Jag som har en liten dröm om att en dag bli Barista tyckte att det här var en utav de bästa utflykterna! 
 
 
Efter turen åt vi en lokalmiddag som var så delicious! På hemvägen hoppade några utav oss av i Moshi för att se lite mer från eget perspektiv och inte bilrutans. Har dock inga kort där ifrån eftersom att man fick vara väldigt försiktig med kameran på vissa ställen. Resten utav eftermiddagen spenderades vid hotellpoolen! :)

New coat

Hejsan! Då var det redan onsdagkväll och veckan har hittills flytit på ganska bra. Har faktiskt inte haft så mycket plugg som jag trodde att jag skulle ha vilket självklart är jätte najs. Mer snö har det kommit och ännu mer ser det ut att komma. Han ut och ta lite kort innan det blev mörkt på min kappa som jag köpte här om veckan. Den tål inte snöstorm och allt för många minusgrader men jag är nöjd med den ändå och blå är den ju dessutom ;)
 
 
Visa fler inlägg