Sunny sunday

Hej på er! Ligger i min älskade säng efter en helg med ca 16 timmars jobb. Min blåsa som jag haft på foten sen vi var på mässa är inte bättre kan jag ju meddela haha. Det har varit ganska jobbigt att behöva gå inne hela helgen med tanke på att det varit strålande väder sen i fredags..man vill ju bara ut och njuta!! Helgen har på det hela taget varit helt okej, fredagsplanerna blev inte riktigt som de skulle men det slutade bra ändå.
Nu hade jag tänkt att ladda om för den näst sista veckan innan påsklov med en dusch och det nya avsnittet av The Vampire Diaries. Ha det fint!
 
 

Du skrämmer mig

Och så var det redan fredag igen! Tiden skrämmer mig på riktigt. Är det inte på våren som dagarna ska börja bli längre? Det känns som de bara blir kortare tycker jag. Där emot har det varit otroligt varmt ute idag, nästan shortväder! Och jag som cyklade till skolan i tjock halsduk och tjocka vantar..haha. Nu hade jag tänkt lägga mig i soffan en stund och läsa nya numret av VeckoRevyn innan jag ska cykla iväg och träna barnen. I kväll vankas det festligheter! 
 

Scones-tips!

När jag var hos Johanna i helgen gjorde vi scones till frukost. Hade helt glömt bort denna faktastiskt goda och lättbakade skapelse haha! Det går på bara några minuter och om man har lite extra sovmorgon kan man ju alltid lyxa till frukosten lite extra eller baka till mellanmål efter skolan. Det finns ju så många olika varianter också, man kan toppa med olika frön, ost, ha sylt eller filmjölk i smeten osv. Man kan helt enkelt välja att göra dem mer matiga eller mer söta och servera som creame tea (åhh england!!), det blir aldrig tjatigt! 
 
Så här gjorde jag:
 
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 50 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
- topping: ost, solrosfrön och några pumpafrön
 
Jag blandade alla torra ingredienser i en bunke, finfördelade smöret i mjölblandningen och tillsatte mjölken och rörde ihop allt till en kladdig deg. Jag ville ha ganska stora scones så jag gjorde 5 stycken "bullar" och la på en plåt med smörplåtspapper. Sedan toppade jag med lite riven ost, solrosfrön och pumpafrön och gräddade dem i ugnen ca 10 minuter på 250°C ! Svårare än så är det inte :)
 
 
Visa fler inlägg