Indochina: Part 3 - Siem Reap and Angkor Wat

Näst sista dagen på 2014 kom vil till Siem Reap som är den näst största staden och ligger i nordvästra Kambodja. Hotellet vi bodde på var jättemysigt, rummen var liksom byggda runt poolen som små radhus. Poolområdet var också väldigt mysigt med en massa palmer runt om. Siem Reap är en väldigt populär turiststad och därför väldigt trygg. 
 
På nyårsafton steg vi upp tidigt för att åka till den berömda ruinstaden Angkor som brukar kallas för Asiens Machu Picchu. Det är ett extremt stort område med flera olika tempel som var och en har sitt namn och sin historia.
 
 De templen som man ser mest av och som finns på i princip alla vykort är Angkor Wat och Angor Thom. 
 
Hela dagen åkte vi runt på det här området och hoppade in och ut från bilen. Det var väldigt intresant historia att lyssna på men mycket och det blev en lång dag! I några utav templena hade fler träd slagit rot och växte genom hela byggnaden som ni kan se här nere.
 
 
Innan vi åkte tillbaka till Siem Reap gick vi upp till en utkiksplats där man kunde se solnedgången som sägs vara väldigt fin, dock var det ingen annan förutom jag som ville vänta på solnedgången så vi gick ner igen.