"En resa för livet"

Godmorgon bloggen. Då var det måndag igen och jag börjar dagen med lite sovmorgon. Det bästa med sovmorgon är att jag hinner lägga lite mer tid på frukosten! Idag blev det keso och avokado på fiberknäcke och en grön smoothie där till. Hela helgen har jag jobbat och har nu en ganska så hektisk skolvecka framför mig men det är bara att kämpa på. 
 
Igår kväll såg jag En resa för livet på tv och kände att jag behövde skriva av mig lite. Ni kanske har sett reklamen för programet men det är i alla fall en dokumentär där fyra svenska artister, bland annat Danny Saucedo, åker ner till Bangladesh och SOS Barnbyar i huvudstaden Dahka. I Dahka bor det runt 16 miljoner människor på en yta som är lika stor som Göteborg, hur galet är inte det!? De lever i extrem fatigdom och barn som är runt 12 år jobbar 14 timmar om dagen, i otroligt farliga miljöer med en dagslön på 10 kronor, allt för att hjälpa till att försörja sina familjer vilket är så galet det kan bli.
 
Jag kan inte låta bli att må fruktansvärt dåligt över att världen ser ut så här. Jag skämms nästan över de gånger som jag har klagat på mitt liv, skolan, maten jag får, de gånger jag sagt att min garderob inte räcker till osv. I de stunderna är det så lätt att glömma bort att tänka på hur bra du faktiskt har det och hur mycket sämre ställt många många andra har det. Men när man ser ett sånt här program så får man någon slags uppenbarelse om vad som faktisk försegår på andra sidan jordklotet vilket på många ställen är långt ifrån lyx och flärd. Och att då se barnen sjunga och dansa, skratta och vara glada för det lilla de har är så otroligt beundransvärt på något sett. Jag har varit på platser där extrem fattigdom existerar och det är fortfarande så svårt att förstå och sätta sig in i en sådan situation, i ett sådant liv när vi själva har det så bra. Men jag vill lova mig själv att vara mer tacksam för det jag har och göra någonting för att utsatta människor i sådana här länder ska få det bättre vare sig det är att volontärarbeta eller sjänka pengar. Om ni vill kan titta på programet här