Sista maj

Hej bloggen! Nu är det inte många veckor, eller snarare dagar kvar till sommarlov! I morgon är det oficiellt sommar och alla kurser börjar äntligen lida mot sitt slut. Det är många ämnen som vi inte kommer ha i trean vilket ska bli så himla skönt. Har bland annat gjort mitt sista matteprov denna veckan och jag hoppas att det dröjer länge länge innan jag behöver stoppa huvudet i en mattebok igen!
I morse jobbade jag några timmar och sen var jag nere och tittade på den årliga studentbalen. Är så avundsjuk, vill också ta studenten och få gå på bal..Men redan till hösten börjar ju våran nedräkning med studentfester och det hela, längtar! 
 
 
 
 
 
 

Långhelg

Hade en väldigt mysig dag tillsammans med Ida och Rajko igår, vi bestämmde oss för att lyxa till det och äta frukost på stan vilket var såså gott! Sedan gick vi och tittade på lite skor och annat vårfint, fick med mig ett par utsvängda byxor från ginatricot som jag känner på mig kommer användas flitigt. Det var riktigt sommarväder så vi köpte varsin glass och satte oss i Societetsparken för att snacka ikapp och njuta.
Idag har jag jobbat och i morgon blir det samma, dock ett längre pass vilket jag redan känner nu kommer ta på krafterna med tanke på hur trött jag var efter idag, pew! Det blir lite extra motsträvigt när man vet att läxhögen väntar där hemma också..Jaja, det har varit skönt med lite långhelg i alla fall! 
 

Indochina part 4: Back to Vietnam

Första dagen på det nya året och sista dagen i Siem Reap börjades tidigt på morgonen. Vi åkte ut till Tonle Sap som är är en flod som sedan mynnar ut i en stor sjö. Längs med floden fanns det en fiskeby, ett helt samhälle med skola, restaurang osv.
 
Männsikorna bodde i hus som var byggda på styltor och när tidvattnet kommer så stiger vattnet ända upp till dörrtrappan! Det var så mysigt att flyta runt på floden och se en morgon in action.
 
På eftermiddagen gick vi runt i stan och tittade på lite marknader. Det var super härligt väder så vi stannade på Hard Rock Café för en svalkande dricka. 
 
Dagen där på lämnade vi det mysiga Siem Reap och flög vidare till ön Phu Quoc som ligger precis utanför Kambodjas kust och som nu mera tillhör Vietnam. Där skulle vi tillbringa de fyra kommande dagarna med sol och bad men för vår del blev det i kombination med att upptäcka så mycket vi kunde av ön ;)
 
Fortsättning följer..!
Visa fler inlägg