Last november lunch

Med kort skoldag blev det att jag gjorde lunch hemma idag! Tycker verkligen om att skapa i köket men tyvärr är det sällan det hinns med. I vilket fall så gjorde jag en snabb, enkel, vegetarisk och ekologisk pasta rätt med lite av vad som fanns hemma. En ny favorit som jag hittat är bönpasta vilket är precis som det låter, pasta gjort på bönor, ekologiska sojabönor för att vara mer exakt. Pasta är min favorit men som vegetarian är det lätt att man hamnar i kolhydratsträsket så bönpasta är ett bra substitut som dessutom innehåller mer protein än kolhydrater. Jag kokade ett knippe sådana, rev lite vitkål som jag la som bas på pastan och kokade grön bönor/haricots verts som jag la på. Sedan smulad jag över chévre, hackade valnötter och toppade med hemmaodlade böngroddar, voilá! Tips: Ringla lite honung över för lite mer söttma!
 
Jag blev extra nöjd med denna rätten då den både blev hälsosam och proteinrik men också för att jag använde mig av grönsaker som växer för säsongen. Alltså inga tomater, paprika, isbergssallad, gurka m.m som under höst/vinter odlas och besprutas i växthus för att sedan importeras hit. Jag tror att man sällan tänker på att handla efter säsong utan köper det som man tycker är gott istället vilket inte är hållbart i längden. Men att handla efter säsong gör att det många gånger är närproducerade varor som hamnar i korgen. Rofrukter, olika kålsorter, svamp och äpplen är bara några exempel på sådant som växer nära oss och det är faktiskt också gott ;)
 
#1 - - Matilda Berlin:

Men åhh vad gott det ser ut! Har inte riktigt vågat testa bönpastan än - är den god?? :)

Svar: Ja, det finns både makaroner och dessa spagetti liknande som jag personligen tycker är godast! :)
Ellen