30/06/16

Hej! Då var sista dagen i juni månad redan här. Det är sorgligt att sommaren alltid ska gå så himla snabbt..men hittills har den brillerat! När hela Varberg drog till Magaluf efter studenten åkte jag upp till Maja och spännderade en vecka med lata dagar på landet, matlagning, lite träning, små utflykter i Östergötlands vackra landskap och en hel del körkortsteori...ja, det där jäkla körkortet alltså.
Juli månad lär bli lite mer hektisk med en hel del jobb och sedan ska jag på en veckas baristautbildning i Helsingborg som jag fick av päronen i studentpresent, det ska bli så kul! Och så ska vi ner till Tjeckien en sväng också, haha. 
Idag är det riktigt busväder ute så jag tänker mys inne med hunden och en riktigt bra tjejfilm. Ska även planera lite inför helgen då jag ska upp till Göteborg och träffa en tjej som jag förhoppningsvis ska resa med i höst! 
 

South Africa: Part 3 - Day trip to Swaziland

Sista dagen i Krugerparken hade vi en fridag och bestämmde oss därför att haka på en dagsutflykt till Swaziland som är ett litet konungarike i Sydafrika. Likt Sydafrika var det fantastisk natur, mycket bergigt och grönt! Våran dag började med att vi skulle på Canopy Tour som är som en linbana ute i naturen. Först hade vi genom gång av utrustningen som bestod av en sele, hjälm och handskar.
 
Sedan åkte vi en bit på en smal, skumpig väg till den första platån. Det fanns 12 stycken avsattser med olika långa sträckor, alla en bra bit ovanför marken..! Jag trodde att det skulle vara betydligt läskigare och att man skulle få värsta adrenalinkicken men det var inte så farligt. Det kittlades litte gött i magen och man kännde sig otroligt fri när man susade över trädtopparna i den vackra naturen!
 
Där efter käkade vi lunch innan vi åkte vidare till en liten by för att hälsa på byhövdingen. En av hövdingens söner visade oss runt i byn som bestod av ett par hyddor gjorda av kodynga, deras odlingar, boskapsinhängningar m.m. På första bilden nedan ser ni hönsens lilla häckningsbon.
 
 
Hövdingen själv var ganska gammal, han satt och hängde i skuggan med sitt leopardskin runt höften. Han hade sammanlagt tre fruar och tillsammans hade de flera barn som i sin tur hade egna bar osv. De sa att det inte riktigt visste hur många barn som bodde i byn, vilket kanske inte var så konstigt... 
 
Det var väldigt intressant att få se och höra på hur de levde och häftigt att de lyckats bevara en sån här by. De levde och bodde på ett sett som man gjort i flera generationers tid. Den enda märkbara skillnaden var att de hade fått lite el så att de kunde se på fotboll ;)
 

Graduation - I made it!

Jag har tagit studenten, jag har tagit studenten, fy fan va jag är bra! I över ett år har jag räknat ner dagarna och plötsligt var det över på ett litet kick. Gårdagen var hur som helst fantastisk från början till slut, mycket tack vare härliga vänner och familj. Är så himla glad och stolt över vad jag åstadkommit under dessa tre åren, har lärt mig så mycket nytt och växt som person. Jag kämpade på in i det sista and I frikin' made it! Nu ju jäklar är jag redo för livet! 
 
 
 
 
 
Visa fler inlägg