Dear London

Så var det redan en vecka sedan jag och Maja kom hem från underbara London. Vi hade en helt amazing vecka och hann med att göra så mycket men långt ifrån allt. Vi bestämmde oss för att gå till fots så mycket som möjligt, tunnelbanan är ju snabb och smidig men man får se så mycket mer till fots och på fyra dagar han vi gå upp mot 10 mil! Med Paddington som utgångspunkt hade vi nära till det mesta, bland annat Hyde Park som strålade i höstens färger och Oxford street som redan blivit lite julpyntat. Jag tänkte berätta lite kort vad vi gjorde varje dag:
 
Måndag: Vi landade i ett soligt London på måndag eftermiddag och efter att ha plockat upp våra väskor tog vi tunnelbanan till Paddington där hotellet låg. Vi checkade in och lastade av all packning i det ytters minimala hotelltummet för att sedan ge oss ut på språng direkt! Först gick vi till närmaste Pret för att äta lite och mannen i kassan bjöd oss på var sin kaffé, så snällt! Sedan tog vi sikte på Oxford Street, det kliade så i fingrarna men vi lovade varandra att baaara kolla eftersom att vi bestämmt oss för att ägna hela tisdagen åt just shopping. Trots det gick vi i affärer ända tills det började skymma haha.
 
Tisdag: Japp, tisdagen gick som sagt till shopping. Vi var uppe med tuppen och i första affären klockan 09.00 tillsammans med en massa andra svenskar som firade höstlov i London...Vi fyndade en hel del plus lite till som vi kunde bocka av på våra listor. På kvällen åt vi svamprisotto och drack vin på Jamie's Italian!
 
Onsdag: Vi åkte till Chelsea för att gå på en utställning med Chanel - Mademoiselle Privé som hölls på Saatchi Gallery. Det var mycket folk och vi fick köa en del men det gjorde inte så mycket då det var ganska roande att kolla på alla människor som köade med oss haha. Folk var klädda i allt från vad som såg ut att vara mjukisbyxor och shorts till pälsar och riktiga chanel plagg. I entrén stog det ett X antal storvuxna män med svarta rockar och hörsnäckor i öronen, this was some serious stuff. Väl inne, efter att fått väskan visiterad och en fin broschyr i handen fick vi äntligen börja vår konstrunda! Där efter började vi våran promenad tillbaka och tog en sväng förbi Harrods och Hyde Park för att hälsa på en gäng svanar, där bland en svart sådan? Nästan hemma gled vi in på ett supermysigt café precis i våran stil och tog en mumsig fika! På kvällen träffade vi min kära vän Johanna och co för en öl och tjejsnack, perfekt dag! 
 
Torsdag: Efter nästan tre dagar konstaterade vi att vi ännu inte riktigt fattat att vi faktiskt var här ännu, i London. Så vi bestämmde oss för att göra lite turistga saker och började gå mot Trafalga Square och Buckingham Palace. Det slutade med att vi tog en sväng förbi Big Ben, London Eye, Covent Garden och Notting Hill också. Vädret var lite halv mulet men speciellt Covent Garden var så himla mysigt ändå tycker jag. Det kändes verkligen juligt vilket egentligen är lite för tidigt kan man tycka, men vad gör det?
 
Fredag: Och lika snabbt som vi börjat förstå att vi var i London var det dags att åka hem...Men innan vi gjorde det ägnade vi tre timmar inne på Selfridges som minst sagt var julpyntat! Jag ville köpa med mig alla fina julgranskulor, presentpapper, fina julklappsboxar, julgodisar och fina chokladaskar! Jag kan inte mer än säga att det var en av de bästa resorna jag gjort och jag vet att jag pratar både för mig och Maja när jag säger att det gjorde ont i en att behöva åka där ifrån. Men vi vet att vi snart kommer komma dit igen och jag kan inte låta bli att längta tills dess! ♥
Bilderna är blandade från både min och Majas kameror samt mobiler.