South Africa: Part 1 - Kruger National Park

Hallå där! Nu har vi landat här hemma igen efter helt underbar resa, den har varit så gott som perfekt. Det känndes faktiskt riktigt motsträvigt att behöva lämna Sydafrika och bege sig hem mot ett nollgradigt, gråmulet Sverige. Däremot lyckades vi hamna i samma sittningsdel som landslaget i rugby på flyget hem och där bland fanns några riktiga go'bitar om gjorde flygresan aningen lättare haha. Anyway, här kommer första delen av resan!
____________________________________________________________________________________________________
Första ettappen på vår resa började i Krugerparken som är en 2 miljoner hektar stor nationalpark. Lodgen vi bodde på låg precis vid gränsen in till parken med utsikt över Crocodile River och en fin vy över naturen. En av våra reseledare hade lyckats se alla Big Five från verandan men vi fick nöja oss med några krokodiler, flodhästar, antiloper, bufflar och elefanter vilket ju inte är så bara ;)
 
Krugerparken är en utav de mest djurrika i världen men på grund av att årets regnperiod uteslutits så rådde det extrem torka. Marken var snustorr och floder och vattenhålor var näst intill uttorkade. När vi var ute på game drives (safari) såg vi tyvärr inte jättemycket djur då det kämpade för att hitta skugga, vatten eller mat. Vissa djur vi såg var riktigt magra och utpräglade, det var fruktansvärt jobbigt att se. Man önskade nästan att man kunde packat ner lite regn i resväskan, vi har ju ändå så mycket här i norr. 
 
Men vi såg friska djur också! Mycket elefanter, några lite tjuriga och som kom så nära att man kände adrenalinet pumpa. Vi lyckades bocka av 4 av de Big Five och även denna gången var det den rackarns leoparden som inte syntes till...Kanske blir det nästa gång, tredje gången gillt brukar man ju säga? 
 
Visa fler inlägg