South Africa: Part 3 - Day trip to Swaziland

Sista dagen i Krugerparken hade vi en fridag och bestämmde oss därför att haka på en dagsutflykt till Swaziland som är ett litet konungarike i Sydafrika. Likt Sydafrika var det fantastisk natur, mycket bergigt och grönt! Våran dag började med att vi skulle på Canopy Tour som är som en linbana ute i naturen. Först hade vi genom gång av utrustningen som bestod av en sele, hjälm och handskar.
 
Sedan åkte vi en bit på en smal, skumpig väg till den första platån. Det fanns 12 stycken avsattser med olika långa sträckor, alla en bra bit ovanför marken..! Jag trodde att det skulle vara betydligt läskigare och att man skulle få värsta adrenalinkicken men det var inte så farligt. Det kittlades litte gött i magen och man kännde sig otroligt fri när man susade över trädtopparna i den vackra naturen!
 
Där efter käkade vi lunch innan vi åkte vidare till en liten by för att hälsa på byhövdingen. En av hövdingens söner visade oss runt i byn som bestod av ett par hyddor gjorda av kodynga, deras odlingar, boskapsinhängningar m.m. På första bilden nedan ser ni hönsens lilla häckningsbon.
 
 
Hövdingen själv var ganska gammal, han satt och hängde i skuggan med sitt leopardskin runt höften. Han hade sammanlagt tre fruar och tillsammans hade de flera barn som i sin tur hade egna bar osv. De sa att det inte riktigt visste hur många barn som bodde i byn, vilket kanske inte var så konstigt... 
 
Det var väldigt intressant att få se och höra på hur de levde och häftigt att de lyckats bevara en sån här by. De levde och bodde på ett sett som man gjort i flera generationers tid. Den enda märkbara skillnaden var att de hade fått lite el så att de kunde se på fotboll ;)